Een bijzondere buurt

Met de ontwikkeling van Buurtschap De Deel werken wij aan een bijzondere buurt. Dat zit in de woningen, in de buitenruimte én in de structuur.

De woningen

In Buurtschap De Deel realiseren we 20 goede en grotendeels gelijkvloerse bungalows. Alle bungalows hebben op de begane grond een woonkamer, een tweede kamer die als slaapkamer kan worden gebruikt, een keuken en sanitair. Op de verdieping ligt een extra kamer, en kan er naar wens nog één bij worden gebouwd. Alle bungalows zijn goed toegankelijk.

Buiten

De bungalows liggen geschakeld om een gemeenschappelijk hof. Dit hof is een prachtige plek voor ontmoeting. De woningen zelf krijgen een kleine privé tuin én een ruim dakterras. Zodat je ongedwongen en gemakkelijk contact kunt leggen met je buren, maar waar je je ook af en toe helemaal kunt terugtrekken.

De parkeerplaatsen liggen aan de buitenkant van de percelen, gekoppeld aan de ontsluitingsweg die buiten om loopt. Daarmee blijft het binnengebied mooi groen en vrij van auto’s. De ontsluitingsweg zelf wordt een eenrichtingsweg.

Structuur

Buurtschap De Deel wordt een omgeving waar mensen u respecteren en waar eenzaamheid minder kans maakt. Zo’n plek waar mensen naar elkaar omzien, omdat dat waardevol is. Om een en ander te faciliteren, wordt een rechtspersoon opgericht waarvan alle kopers lid worden. Deze rechtspersoon is er in principe alleen voor de collectieve ruimten, niet voor de woningen. Dat betekent ook dat de kosten die gemoeid zullen zijn met de aanleg en het onderhoud van de tuin relatief beperkt zullen zijn. Zeker als er tussen de nieuwe bewoners personen zitten met enigszins groene vingers.