Duurzame, eigentijdse
bungalows

Zijn wie je bent

In de bungalow die bij jou past

We, Nederlanders, worden ouder en we vergrijzen. Maar dat betekent niet dat we als oudere Nederlander ook kleurloos of saai zijn. Buurtschap De Deel laat zien dat medioren en senioren juist niet grijs zijn in hun gedachten, doen en laten. Maar juist vanuit hun ervaring, kennis, liefde en zorgzaamheid meer zijn dan één en eenzelfde type. Buurtschap De Deel speelt in op die diversiteit door de toepassing van verschillende kleurige gevels. Daarvoor is een palet gekozen van kleuren die enerzijds goed bij elkaar passen en anderzijds verschillende accenten leggen. Buurtschap De Deel kleurt Nieuwleusen in een keur aan frisse en verrassende tinten.

Wonen in een hofje

vrij van verkeer

De bungalows in Buurtschap De Deel liggen om een gemeenschappelijk hof. De bewoners zijn samen eigenaar van deze groene binnenplaats. Buitenom ligt een eenrichtingsverkeersweg om de bungalows te kunnen bereiken. En ook parkeren vindt plaats aan de buitenrand. Het hof blijft daardoor autovrij.

De indeling van de collectieve tuin bepalen toekomstige bewoners straks met elkaar, onder professionele begeleiding. Na de verkoop van de bungalows organiseren we een workshop om samen met alle kopers en een landschapsarchitect hierin een stap te zetten en de VvE op te richten. In de verkoopprijs van de bungalows is een budget gereserveerd voor de basisaanleg van de buitenruimte.  

Energiezuinig

toekomstbestendig wonen

In vergelijking met bestaande bouw heeft een nieuwbouwwoning standaard lagere energielasten. De energievraag van de woning wordt vandaag de dag zo veel mogelijk teruggedrongen door te kijken naar het ontwerp en plaatsing van de woning en door deze zo goed mogelijk te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan dubbele beglazing en een zeer goed geïsoleerde gevel. In Buurtschap De Deel woon je straks in een ruime, nieuwe bungalow waar je je heel comfortabel bij voelt.  De bungalows zijn bijna energieneutraal en worden gasloos opgeleverd met een warmtepomp en zonnepanelen op het dak die het wooncomfort extra versterken en het energieverbruik minimaliseren en zo kosten reduceren. Geen hoge rekeningen dus. Je bespaart aanzienlijk op je maandlasten en draagt bij aan een schoner milieu.

Situatietekening

Deze situatietekening laat de opzet van het plan zien. De ontsluiting is aan de buitenrand en de parkeerplaatsen die (ook met een eigen laadpaal) vrijwel altijd voor de deur liggen. In het midden komt de gemeenschappelijke tuin. Alle bungalows hebben een natuurlijke uitstraling door de afwisselend houten- en bakstenen gevels en zijn gelegen op kavels vanaf circa 104 tot 113 m2. Nadere uitwerkingen van ondermeer de landschapsinrichting, architectuur, materialisatie en beheer zullen later in het proces plaatsvinden in afstemming met kandidaat-kopers.

Type Kievit

Bwnr. 1 t/m 6

In basis is type Kievit uiteraard een heel prettig ingedeelde patiobungalow. Deze bungalows zijn circa 7,20 meter breed (beukmaat).

Het gebruiksoppervlakte is circa 104 m². De bungalows kennen een indeling met een woonkamer met open keukenopstelling en een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is ruimte voor minimaal één extra kamer of zelfs een extra badkamer (optie). Type Kievit heeft een eigen, individuele buitenruimte bestaande uit een kleine tuin en een dakterras. Voor de indeling van de bungalows zijn er verschillende mogelijkheden. 

Een groene, centrale ontmoetingsplek

De gemeenschappelijke tuin combineert een centrale ontmoetingsplek met veel groen. De ontmoetingsplek ligt, als ware het een zitkuil, een beetje verdiept ten opzichte van de meeste bungalows. Dat komt onder meer doordat het terrein een klein hoogteverschil kent. Tegelijkertijd biedt het ook extra afscherming. Enkele kleine bomen zorgen voor schaduw, waarnaast ook de zon hier goed kan komen. De schets geeft een idee van de opzet. De exacte invulling van het groen en de exacte loop van de paden langs de tuin staat nog op de agenda.

Type Grutto

Bwnr. 7 t/m 20

Type Grutto is een bungalow van circa 6,30 meter breed. Het gebruiksoppervlakte is circa 104 m². De basisindeling is gelijk aan type Kievit, standaard uitgevoerd met een woonkamer met open keukenopstelling en een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is ruimte voor minimaal één extra kamer of zelfs een extra badkamer (optie). De privé tuin of terras aan de achterzijde, sluit aan op het hof. Daarnaast heeft type Grutto ook een dakterras. Als koper heb je straks inspraak over de exacte indeling van je woning.