Duurzame, eigentijdse
bungalows

Zijn wie je bent

In de bungalow die bij jou past

We, Nederlanders, worden ouder en we vergrijzen. Maar dat betekent niet dat we als oudere Nederlander ook kleurloos of saai zijn. Buurtschap De Deel laat zien dat medioren en senioren juist niet grijs zijn in hun gedachten, doen en laten. Maar juist vanuit hun ervaring, kennis, liefde en zorgzaamheid meer zijn dan één en eenzelfde type. Buurtschap De Deel speelt in op die diversiteit door de toepassing van verschillende kleurige gevels. Daarvoor is een palet gekozen van kleuren die enerzijds goed bij elkaar passen en anderzijds verschillende accenten leggen. Buurtschap De Deel kleurt Nieuwleusen in een keur aan frisse en verrassende tinten.

Wonen in een hofje

vrij van verkeer

De bungalows in Buurtschap De Deel liggen om een gemeenschappelijk hof. De bewoners zijn samen eigenaar van deze groene binnenplaats. Buitenom ligt een eenrichtingsverkeersweg om de bungalows te kunnen bereiken. En ook parkeren vindt plaats aan de buitenrand. Het hof blijft daardoor autovrij.

De indeling van de collectieve tuin bepalen toekomstige bewoners straks met elkaar, onder professionele begeleiding. Na de verkoop van de bungalows organiseren we workshops om samen met de kopers en een landschapsarchitect de inrichting van de collectieve tuin te bedenken en de VvE op te richten. In de verkoopprijs van de bungalows is een budget gereserveerd voor de basisaanleg van de tuin.  

Energiezuinig

toekomstbestendig wonen

De opzet van Buurtschap De Deel is een nieuwe duurzame buurt die wat energievoorziening betreft op de toekomst is gericht. Hier woon je in een ruime, nieuwe bungalow waar je je heel comfortabel bij voelt. De bungalows hebben een natuurlijke uitstraling door de afwisselend houten- en bakstenen gevels.

Alle bungalows zijn gasloos en bijna energieneutraal, met een eigen warmtepomp en zonnepanelen op het dak. Nadere uitwerkingen op bijvoorbeeld het vlak van landschapsinrichting, architectuur, materialisatie en beheer zullen nog plaatsvinden in afstemming met kandidaat-kopers.

Type Kievit

Bwnr. 1 t/m 6

In basis is type Kievit uiteraard een heel prettig ingedeelde patiobungalow. Deze bungalows zijn ruim 7 meter breed (beukmaat).

Het gebruiksoppervlakte ligt tussen circa 100 en 115 m². De bungalows kennen een indeling met een woonkamer met open keukenopstelling en een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is ruimte voor minimaal één extra kamer of zelfs een extra badkamer (optie). Type Kievit heeft een eigen, individuele buitenruimte bestaande uit een kleine tuin en een dakterras. Voor de indeling van de bungalows zijn er verschillende mogelijkheden. 

Type Grutto

Bwnr. 7 t/m 20

Type Grutto is een bungalow van circa 6,30 meter breed. Het gebruiksoppervlakte ligt tussen circa 100 en 115 m². De basisindeling is gelijk aan type Kievit, standaard uitgevoerd met een woonkamer met open keukenopstelling en een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is ruimte voor minimaal één extra kamer of zelfs een extra badkamer (optie). De privé tuin of terras aan de achterzijde, sluit aan op het hof. Daarnaast heeft type Grutto ook een dakterras. Als koper heb je straks inspraak over de exacte indeling van je woning.