Nabuurschap, ontspanning, gezond buitenleven

Buurtschap De Deel wordt een hof met 20 bungalows voor medioren en senioren. Deze plek aan de rand van Nieuwleusen biedt een ideale mix van buitenleven en dorps leven. En met Zwolle op een steenworp afstand zijn ook stedelijke voorzieningen makkelijk bereikbaar.

In Buurtschap De Deel is het makkelijk om gelijkgestemden te ontmoeten. Om een praatje te maken. Om samen te eten of te drinken. Bijvoorbeeld in de gemeenschappelijke tuin die tussen de bungalows ligt. Maar je kunt je er ook goed terugtrekken op het dakterras dat elke bungalow heeft. Om even helemaal tot rust te komen.

Alle bungalows hebben op de begane grond een woonkamer, keuken, slaapkamer, sanitair en een kleine tuin. Op de verdieping is er ruimte van één of twee kamers en een dakterras. Naar wens kan er ook op de verdieping sanitair worden aangelegd. Bij bijna alle bungalows is er een parkeerplaats vlak bij de voordeur beschikbaar.

Buurtschap De Deel kent twaalf bungalows type Kievit en acht bungalows type Grutto. De bungalows type Kievit liggen aan drie zijden van de tuin, de bungalows type Grutto aan één – de achterkant gezien vanaf de weg Den Hulst. De bungalows type Kievit hebben in de standaard uitvoering een gebruiksoppervlakte van ruim 100 m2 waarvan ongeveer 65 m2 op de begane grond. Voor de bungalows type Grutto zijn die metrages respectievelijk ruim 105 m2 en bijna 70 m2.

Alle bungalows liggen om het gemeenschappelijke hof. De bewoners zijn samen eigenaar van deze groene binnenplaats. Aan de buitenrand van de bungalows ligt een eenrichtingsweg met daaraan verschillende parkeerplaatsen. Door de ontsluiting op deze manier vorm te geven kan het hof vrij blijven van gemotoriseerd verkeer.

Buurtschap De Deel is een kleinschalige buurt waar verbindingen met elkaar en Nieuwleusen centraal staan. Een veilige leefomgeving waar ontmoetingen laagdrempelig zijn. Waar de bewoners elkaar stimuleren actief te zijn en zich blijven ontplooien. En waar zorg niet op de voorgrond staat, maar wel bereikbaar is indien nodig.De start van de bouw staat gepland voor direct na de zomer 2023. De inschrijving voor het project is geopend.